Petak, 27. novembar/studeni 2015, 21:50 CET

Kremirana žrtva brutalnog silovanja u New Delhiju

30.12.2012
Tijelo mlade Indijke, koja je bila žrtva brutalnog grupnog silovanja u New Delhiju, kremirano je.

Ceremonija je održana nekoliko sati nakon što je avion, koji je iznajmila indijska vlada, dovezao tijelo djevojke iz Singapura gdje je preminula zadobijenih povreda.

Studentkinja medicine (23), koja je brutalno pretučena silovana je više sati i izbačena iz autobusa u pokretu u New Delhiju. Ona je avionom 26. decembra prebačena u Singapur radi dalje njege.

Nekoliko hiljada ljudi jučer je prisustvovalo mirnim protestima, održanim širom Indije, sa zahtjevom za veću zaštitu žena.

Održane su i ceremonije paljenja svijeća radi žalosti za mladom ženom i izražena je tuga i bijes zbog njene smrti.

Indijski premijer Manmohan Sing i predsjednik vladajuće Kongresne stranke Sonia Ghandi bili su na aerodromu, gdje su dočekali avion sa posmrtnim ostacima djevojke.

Prema informacijama vlade broj prijavljenih slučajeva silovanja u Indiji povećan je za gotovo 17 posto u periodu od 2007. do 2011. godine.
30 decembar/prosinac 2012
30 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Brčkoi
|| 0:00:00
...  
 
X
22.11.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta epizoda osmog ciklusa Serijala koja govori o mladima u Brčkom. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius film iz Sarajeva.