Utorak, 13. oktobar/listopad 2015, 18:43 CET

Dačić: Predsednik i Vlada zajednički o Kosovu 8. januara

28.12.2012
Premijer Srbije Ivica Dačić najavio je večeras da će zajednička sednica vlade i predsednika Srbije na kojoj će se razgovarati o rezoluciji o Kosovu i Metohiji biti održana 8. januara.

Premijer je Radio-televiziji Srbije rekao da će se parlament o toj rezoluciji izjasniti 11. januara.

Dačić je rekao i da je državnu platformu o nastavku dijaloga sa prištinskim vlastima predao visokoj predstavnici EU Ketrin Ešton, koja je posrednik u tom dijalogu.

"Tema sledećeg sastanka u Briselu biće dvojnost institucija na Kosovu, a druga - posebnost Srba i njihov položaj na Kosovu i Metohiji", rekao je Dačić Radio-televiziji Srbije.

Premijer je rekao da će Srbija nastaviti dijalog sa prištinskim vlastima i da će teme navedene u državnoj platformi za Kosovo biti osnova srpskih pregovaračkih pozicija.

"Važno je da ne odstupajući od svojih ciljeva obezbedimo mogućnost počekta pregovora (sa Evropskom unijom) do kraja juna", rekao je on.
28 decembar/prosinac 2012
28 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Druga epizoda - Kiseljaki
X
12.10.2015
RSE u suradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emitira TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je druga epizoda sedmog ciklusa Serijala koja govori o mladima Kiseljaka. Voditeljica i moderatorica je Remi, članica zagrebačkog benda Elemental. Producent je Mebius film iz Sarajeva.