Dostupni linkovi

Nikolić: Uskoro sporazum sa Rusijom i Azerbejdžanom



Predsednik Srbije Tomislav Nikolić najavio je da će u prvom tromesečju 2013. godine biti potpisan sporazum o strateškom partnerstvu sa Ruskom Federacijom i Azerbejdžanom, kao i da postoji mogućnost da posreduje u sporu Grčke i Makedonije o imenu bivše jugoslovenske republike.

Nikolić je u intervjuu za agenciju Beta takođe kazao da nije on kriv za tenzije u odnosima sa Hrvatskom i da je spreman da se sretne sa hrvatskim predsednikom Ivom Josipovićem kada druga strana za to bude spremna.

"Ja sam predsednika Hrvatske sreo u Londonu na prijemu kod kraljice i razgovarali smo oko jedan sat. Hrvatskog premijera sam sreo u Rio de Žaneiru i razgovarali smo oko pola sata. Sa (članom Predsedništva BiH Bakirom) Izetbegovićem sam razgovarao pola sata u Njujorku i to su bili srdačni razgovori. Ne znam šta je stvarno problem u odnosima sa Hrvatskom i BiH", rekao je Nikolić.

Dodao je da je po izboru za predsednika dočekan na nož, ne samo u Srbiji, već i u regionu.

"Smatralo se da je, prvo, otišao čovek sa kojim su dobro sarađivali, a dolazi čovek sa kojim navodno ne može da se sarađuje, pa hajde da to odmah pokažemo. Drugo, korišćene su neke moje izjave da budu preokrenute, da se tumače drugačije kako bi se opravdalo to što se ne viđamo", rekao je predsednik Srbije.
XS
SM
MD
LG