Nedjelja, 24. maj/svibanj 2015, 07:13 CET

SAD: Izašlo posljednje tiskano izdanje "Newsweeka"

27.12.2012
Newsweek  je nakon 80 godina objavio  posljednju naslovnicu svog tiskanog izdanja. Riječ je o crnobijeloj fotografiji koja prikazuje njihovo sjedište na Manhattanu. Na naslovnici je ispisano " Last print issue".

Već slijedeći broj Newsweeka  biti će u digitalnom formatu.

"Napravili smo ovu najnoviju, monumentalnu promjenu, prigrlivši digitalni medij koju će sva naša konkurencija jednog dana morati prihvatiti s istim žarom. Mi smo, jednostavno, korak ispred svih", napisala je urednica Tina Brown dodajući kako Newsweek nikada nije bio konvencionalni magazin niti uskogrudno mjesto.

Prvo izdanje Newsweeka objavljeno je  17. februara  1933. godine. U najboljim danima Newsweek prodavao se u 3 milijuna primjeraka.
27 decembar/prosinac 2012
27 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Treća epizoda - Novi Sadi
X
16.05.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je treća epizoda četvrtog ciklusa Serijala koja govori o mladima iz Novog Sada. Srednjoškolci ovog grada Srbije razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici i školi. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.