Utorak, 01. septembar/rujan 2015, 05:55 CET

Vlada Crne Gore uvodi krizni porez na plaće veće od 400 eura

27.12.2012
Crnogorska vlada je na današnjoj sjednici usvojila set mjera  kako bi se smanjio budžetski deficit za 2013.
 
Tako je uveden  krizni porez za dodatnih tri odsto za zaposlene čija su brutto primanja veća od 400 eura, smanjene su plaće  poslanika od sedam posto, ograničene  plaće u državnim poduzećima na dvije prosječne zarade u državi te će  biti zamrznute penzije, osim za one sa najnižim primanjima.

Vlada očekuje da će ostvariti uštedu od 30 milijuna eura i da će  se smanjti budžetski deficit. 

Ministar financija, Radoje Žugić, rekao je da je Vlada, kada su u pitanju zarade, preporučila da se stvore pretpostavke za uvođenje kriznog privremenog poreza na zarade za iduću  fiskalnu godinu, uvažavajući princip zaštite zaposlenih sa najnižim primanjima.

“ .
27 decembar/prosinac 2012
27 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.