Subota, 29. avgust/kolovoz 2015, 11:21 CET

Brahimi pozvao na formiranje tranzicijske vlade u Siriji

27.12.2012
Medjunarodni izaslanik  za Siriju Lahdar Brahimi pozvao je na formiranje tranzicijske vlade  koja bi upravljala zemljom   do izbora.

Brahimi je poziv uputio na kraju petodnevnog posjeta Siriji. „Jasno je da su promjene koje traže gradjani nužne, i one ne smiju biti kozmetičke“ rekao je Brahimi ne pojašnjavaju koje mjere treba poduzeti kako bi došlo do smjene režima Bašara al Asada.
Lahdar Brahimi putuje u Moskvu.

Prethodno je glasnogovornik  ruskog MVP-a Aleksandar Lukaševič rekao da još nema dogovora o rješenju  krize , te da ne postoji američko-ruski plan kojim bi se riješila krita.

U subotu u Moskvi se sataju ruški šef diplomacije Sregi Lavrov i Lahdar Brahimi.
27 decembar/prosinac 2012
27 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.