Ponedjeljak, 25. maj/svibanj 2015, 03:23 CET

SAD: Velika zimska oluja pomjera se prema New Yorku

26.12.2012
Velika zimska oluja koja je pogodila prije nekoliko dana Sjedinjene Američke Države u Meksičkom zaljevu do regije Velikih jezera u kojoj su poginule tri osobe prilikom njenog prolaska, polako se u srijedu pomjera prema istoku u pravcu New Yorka.

Meteorološke službe u zemlji su upozorile na "opasne uvjete putovanja zbog snijega i leda koji prekrivaju ceste", naglasivši da težina snijega na stablima i električnim instalacijama može dovesti do prekida električne struje.

Upućena su upozorenja stanovništvu da radije ostane kod kuće, nego da se izlažu jakom vjetru i niskim temperaturama.

Meteorološke prognoze predviđaju do 46 centimetara snijega na sjeveroistoku zemlje, od države New York do Maine. Ledena kiša i tornada bi se mogla sručiti na jug zemlje, u sjevernoj i južnoj Karolini.

U srijedu ujutro oko 700 letova je bilo otkazano, nakon 500 prethodnog dana, prema kompaniji FlightAware, čiji se red letenja može pratiti na njenoj internetskoj stranici. 

"Očekujemo više otkazivanja ili kašnjenja letova danas (srijeda) i večeras, jer bi sniježna oluja mogla pogoditi grad New York danas poslijepodne", izjavio je Daniel Baker, zvaničnik FlightAware-a.
26 decembar/prosinac 2012
26 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Novi Sadi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
23.05.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda četvrtog ciklusa Serijala koja govori o mladima iz Novog Sada. Srednjoškolci ovog grada Srbije razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici i školi. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.