Četvrtak, 02. juli/srpanj 2015, 01:11 CET

Dačić:Nema razmimoilaženja zbog platforme

25.12.2012
Nema razmimoilaženja u vladajućoj koaliciji u vezi platforme za Kosovo i do kraja sedmice trebalo bi da budu sumirani prijedlozi teksta, kaže premijer Ivica Dačić.

Predsjednik Vlade Srbije je precizirao da se platforma sastoji iz tri dokumenta.

"U prvom su sadržani osnovni principi koji su važni kao naša polazna stanovišta i temeljna opredjeljenja da ne prihvatamo nezavisnost Kosova, zatim nas interesuje status Srba na Kosovu i da taj razgovor mora da bude vezan sa procesom evropskih integracija", naveo je Dačić.

Prema njegovim riječima, drugi dokument sadrži stav Srbije kako treba da izgleda autonomija u okviru nečega što nije priznato kao nezavisno, a treći dio je analiza spoljnopolitičke situacije i prilika u okruženju o tome šta je neophodno da bi se vodila realna politika.

Dačić je podvukao da će na skupštinsko izjašnjavanje ići samo prvi deo, a sve ostalo je osnova za dalje razgovore. Prema rečima predsjednika vlade Srbije, procenjeno je da je princip da ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno, iako kao takav postoji u međunarodnim pregovorima, najviše zasmetao međunarodnoj zajednici, tj. EU, jer se smatra da je time iskazana želja srpskih vlasti da prekinu dijalog koji se vodi.
25 decembar/prosinac 2012
25 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
27.06.2015
TV serijal 'Perspektiva' o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED (National Endowment for Democracy) nakon petog ciklusa pravi ljetnu pauzu. U naredna dva mjeseca u kolažnim emisijama moći ćete vidjeti interesantne detalje sa snimanja Serijala u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. Producent je Mebius film iz Sarajeva.