Srijeda, 27. maj/svibanj 2015, 03:48 CET

Dačić:Nema razmimoilaženja zbog platforme

25.12.2012
Nema razmimoilaženja u vladajućoj koaliciji u vezi platforme za Kosovo i do kraja sedmice trebalo bi da budu sumirani prijedlozi teksta, kaže premijer Ivica Dačić.

Predsjednik Vlade Srbije je precizirao da se platforma sastoji iz tri dokumenta.

"U prvom su sadržani osnovni principi koji su važni kao naša polazna stanovišta i temeljna opredjeljenja da ne prihvatamo nezavisnost Kosova, zatim nas interesuje status Srba na Kosovu i da taj razgovor mora da bude vezan sa procesom evropskih integracija", naveo je Dačić.

Prema njegovim riječima, drugi dokument sadrži stav Srbije kako treba da izgleda autonomija u okviru nečega što nije priznato kao nezavisno, a treći dio je analiza spoljnopolitičke situacije i prilika u okruženju o tome šta je neophodno da bi se vodila realna politika.

Dačić je podvukao da će na skupštinsko izjašnjavanje ići samo prvi deo, a sve ostalo je osnova za dalje razgovore. Prema rečima predsjednika vlade Srbije, procenjeno je da je princip da ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno, iako kao takav postoji u međunarodnim pregovorima, najviše zasmetao međunarodnoj zajednici, tj. EU, jer se smatra da je time iskazana želja srpskih vlasti da prekinu dijalog koji se vodi.
25 decembar/prosinac 2012
25 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Novi Sadi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
23.05.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda četvrtog ciklusa Serijala koja govori o mladima iz Novog Sada. Srednjoškolci ovog grada Srbije razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici i školi. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.