Nedjelja, 01. maj/svibanj 2016, 11:55 CET

  Dačić:Nema razmimoilaženja zbog platforme

  25.12.2012
  Nema razmimoilaženja u vladajućoj koaliciji u vezi platforme za Kosovo i do kraja sedmice trebalo bi da budu sumirani prijedlozi teksta, kaže premijer Ivica Dačić.

  Predsjednik Vlade Srbije je precizirao da se platforma sastoji iz tri dokumenta.

  "U prvom su sadržani osnovni principi koji su važni kao naša polazna stanovišta i temeljna opredjeljenja da ne prihvatamo nezavisnost Kosova, zatim nas interesuje status Srba na Kosovu i da taj razgovor mora da bude vezan sa procesom evropskih integracija", naveo je Dačić.

  Prema njegovim riječima, drugi dokument sadrži stav Srbije kako treba da izgleda autonomija u okviru nečega što nije priznato kao nezavisno, a treći dio je analiza spoljnopolitičke situacije i prilika u okruženju o tome šta je neophodno da bi se vodila realna politika.

  Dačić je podvukao da će na skupštinsko izjašnjavanje ići samo prvi deo, a sve ostalo je osnova za dalje razgovore. Prema rečima predsjednika vlade Srbije, procenjeno je da je princip da ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno, iako kao takav postoji u međunarodnim pregovorima, najviše zasmetao međunarodnoj zajednici, tj. EU, jer se smatra da je time iskazana želja srpskih vlasti da prekinu dijalog koji se vodi.
  25 decembar/prosinac 2012
  25 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.