Srijeda, 02. decembar/prosinac 2015, 07:55 CET

Vladajuća kolicija u Crnoj Gori traži nove izbore u Nikšiću

25.12.2012
Vladajuće stranke Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokratska partija (SDP) zatražile su i zvanično da se u Nikšiću održe novi lokalni izbori, pošto opozicija nije uspjela da formira svoju vlast.

Inicijativu za nove izbore saoppštio je danas predsjednik opštinskog odbora DPS Radivoje Nikčević.

Na izborima 14. oktobra, DPS i SDP su osvojili 20 odborničkih mandata, jedan manje od opozicije u kojoj su Nova srpska demokratija (NSD), Pokret za promene (PzP), Socijalistička narodna partija (SNP) i nova stranka Pozitivna Crna Gora (PCG).

Opozicija je dosta vremena, nakon oktobarskih izbora, potrošila na neuspjelo dogovaranje o uslovima za formiranje sopstvene vlasti, a nedavno je kandidat DPS i SDP Sonja Nikčević, sa glasom više, izabrana za predsjednika opštinske skupštine.

Opozicija je posumnjala da je za Nikčević glas dao i odbornik Pozitivne Drago Djurović, koji je optužen za političku korupciju.

Prema ocjenama DPS i SDP, novi izbori u Nikšiću su "jedino pravedno i pošteno jrešenje", nakon neuspjeha u formiranju lokalne vlasti, a predsjednik Pozitivne najavio je dostvaljanje novih dokaza Tužilaštvu o političkoj korupciji u Nikšiću.
25 decembar/prosinac 2012
25 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Ulcinji
|| 0:00:00
...  
 
X
29.11.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda devetog ciklusa Serijala koja govori o mladima Ulcinja. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.