Ponedjeljak, 30. novembar/studeni 2015, 10:47 CET

Predsjednik srpske opštine na Kosovu pozvao na prihvatanje platforme

25.12.2012
Predsjednik opštine sjeverna Mitrovica Krstimir Pantić pozvao je danas predstavnike Srba sa Kosova i Metohije da prihvate platformu za Kosovo koju je predložio predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, "jer je ona garant da aktuelno državno rukovodstvo nastoji pronaći optimalno rješenje".

Pantić je otvarajući sjednicu u sjevernoj Mitrovici, kojoj prisustvuje stotinjak predstavnika Srba iz svih područja Kosova, istakao da rješenja ugrađena u platform moraju biti prihvatljiva i za Srbe i za Albance.

Navodeći detalje predložene platforme, on je istakao da se rješenje mora naći za položaj srpske zajednice na Kosovu, "koja ne želi i neće prihvatiti vlast kosovskih institucija", i da bez toga rješenja "nema ni trajnog rješenja statusa Kosova i Metohije".

Pantić je pozdravio prvo okupljanje predstavnika svih Srba sa Kosova  od 1999. godine, ističući da zbog toga očekuje da će zaključci, koji će poslije zasjedanja biti proslijeđeni predsjedniku Nikoliću, biti podržani od svih, jer moraju biti odraz jedinstva Srba na čemu insistira državno rukovodstvo Srbije.

Srpsko nacionalno vijeće (SNV) sjevernog Kosova zatražilo je juče obustavljanje pregovora Beograda i Prištine i da se osnovni stavovi platforme o Kosovu ne mijenjaju, jer čine njenu suštinu.
25 decembar/prosinac 2012
25 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Ulcinji
|| 0:00:00
...  
 
X
29.11.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda devetog ciklusa Serijala koja govori o mladima Ulcinja. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.

Izbor urednika