Ponedjeljak, 08. februar/veljača 2016, 11:11 CET

  SAD oštro osuđuju posljednje napade na civile u Siriji

  25.12.2012
  Sjedinjene Američke Države oštro su osudile posljednje napade snaga odanih režimu predsjednika Bašara al-Asada na civile u Siriji.

  "SAD oštro osuđuju napade na civile koje Asadove snage sprovode širom ratom zahvaćene Sirije, kao i događaj u mjestu Halfaja od prije nekoliko dana, kada su napadnuti civili koji sučekali u redu za hljeb", navodi se u pisanoj izjavi glasnogovornika Ministarstva vanjskih poslova SAD-a Patrika Ventrela.

  U izjavi se također navodi da nakon "ovih okrutnih napada, Asadov režim nema budućnosti u Siriji“.

  Ministarstvo vanjskih poslova SAD-a pozvalo je sve strane u Siriji da stanu protiv daljnjih stradanja sirijskog naroda i okončaju nasilje.

  On je također naveo da će SAD i dalje podržavati napore specijalnog predstavnika Arapske lige i Ujedinjenih nacija za Siriju Ladhara Brahimija.

  Sukobi u Siriji, gdje je boravio Brahimi  juče su odnijeli još 127 ljudskih života.
  25 decembar/prosinac 2012
  25 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  08.02.2016
  RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novoj sezoni od 52 epizode, čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava, druga epizoda govori o mladima u Bijeljini. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.