Srijeda, 02. decembar/prosinac 2015, 04:21 CET

Radončić razgovarao sa sindikatima policijskih agencija

24.12.2012
Predstavnici sindikata Granične policije, SIPA-e i Agencije za koordinaciju policijskih tijela zadovoljni su rezultatima sastanka s ministrom sigurnosti BiH Fahrudinom Radončićem.

Tokom dvosatnog sastanka u zgradi državnih institucija na Marindvoru, Radončić je saslušao probleme koje su iznijeli predstavnici ova tri sindikata. Žalili su se na neplaćanje prekovremenog rada, nepoštovanje kolektivnog ugovora, niske plate koje se  godinama ne povećavaju već dodatno umanjuju te neprihvatanje sindikata kao socijalnog partnera u pregovorima.

Prema riječima predstavnika sindikata, Radončić je obećao da će ubuduće pri izradi izmjena i dopuna zakona u radna tijela uključiti pravne stručnjake iz sindikata.

"Ministar je pokazao dobru volju da se riješe ovi problemi i mi smo zadovoljni rezultatima sastanka", rekao je glasnogovornik sindikata GP Svevlad Hoffman za portal Klix.ba

Hoffman je rekao da je Radončić odlučio uplatiti svoju mjesečnu platu na račune ova tri sindikata u jednakom omjeru.
24 decembar/prosinac 2012
24 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Ulcinji
|| 0:00:00
...  
 
X
29.11.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda devetog ciklusa Serijala koja govori o mladima Ulcinja. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.