Nedjelja, 01. maj/svibanj 2016, 02:26 CET

  Radončić razgovarao sa sindikatima policijskih agencija

  24.12.2012
  Predstavnici sindikata Granične policije, SIPA-e i Agencije za koordinaciju policijskih tijela zadovoljni su rezultatima sastanka s ministrom sigurnosti BiH Fahrudinom Radončićem.

  Tokom dvosatnog sastanka u zgradi državnih institucija na Marindvoru, Radončić je saslušao probleme koje su iznijeli predstavnici ova tri sindikata. Žalili su se na neplaćanje prekovremenog rada, nepoštovanje kolektivnog ugovora, niske plate koje se  godinama ne povećavaju već dodatno umanjuju te neprihvatanje sindikata kao socijalnog partnera u pregovorima.

  Prema riječima predstavnika sindikata, Radončić je obećao da će ubuduće pri izradi izmjena i dopuna zakona u radna tijela uključiti pravne stručnjake iz sindikata.

  "Ministar je pokazao dobru volju da se riješe ovi problemi i mi smo zadovoljni rezultatima sastanka", rekao je glasnogovornik sindikata GP Svevlad Hoffman za portal Klix.ba

  Hoffman je rekao da je Radončić odlučio uplatiti svoju mjesečnu platu na račune ova tri sindikata u jednakom omjeru.
  24 decembar/prosinac 2012
  24 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.