Subota, 30. april/travanj 2016, 15:09 CET

  Američka asocijacija za oružje odbacuje ograničenja

  24.12.2012
  Nacionalna asocijacija za  puške (NRA), najmoćnije udruženje pobornika prava na posedovanje  oružja u SAD, još jednom je izrazila apsolutno protivljenje bilo
  kakvim ograničenjima u ovoj oblasti. 

  Takvi zahtevi su se pojavili u javnosti nakon nedavnog masakra dece u  Konektikatu, a predsednik SAD Barak Obama je zatražio od Kongresa da ponovo uvede zabranu slobodne prodaje poluautomatskog oružja, koja je istekla 2004. godine, kao i da se poostre uslovi za kupovinu vatrenog oružja od privatnih lica. 

  Izuzetno uticajna NRA, čiji je predsednik Vejn La Pjer (Wayne LaPierre), optužila je Belu kuću za pokušaj podrivanja ustavnog  prava Amerikanaca na nošenje oružja. 

  La Pjer je ocenio da nema tog propisa o nošenju oružja koji će učiniti da deca budu bezbednija, i kritikovao je "medijsku mašinu" za svaljivanje krivice na industriju oružja svaki put kada se dogodi napad poput onog u osnovnoj školi Sendi Huk u gradu Njutaun u Konektikatu.
  24 decembar/prosinac 2012
  24 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.