Srijeda, 04. maj/svibanj 2016, 13:44 CET

  Lavrov: Upotreba hemijskog oružja u Siriji bila bi političko samoubistvo

  24.12.2012
  Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je u ponedjeljak da bi upotreba hemijskog oružja protiv naoružane opozicije u Siriji bila "političko samoubistvo".

  Lavrov je u intervjuu emitovanom na televizijskom kanalu RT rekao da je Asad više puta poručio Moskvi da ne planira izvršiti takav napad, prenio je AFP.

  "Ne vjerujem da bi Sirija upotrijebila hemijsko oružje. Ako se vlada odluči na tako nešto onda će izvršiti političko samoubistvo", rekao je on.

  Lavrov je rekao da Moskva provjerava svaku glasinu o premještanju sirijskog hemijskog oružja kako bi bili sigurni da neće doći do njegove upotrebe.

  "Svaki put kada čujemo glasine ili dijelove informacija da Sirijci rade nešto u vezi s hemijskim oružjem, provjerimo ih dva-tri puta. Svaki put se obratimo vladi i oni nam obećaju da do toga neće doći", dodao je on.
  24 decembar/prosinac 2012
  24 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.