Subota, 28. novembar/studeni 2015, 05:04 CET

Lavrov: Upotreba hemijskog oružja u Siriji bila bi političko samoubistvo

24.12.2012
Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je u ponedjeljak da bi upotreba hemijskog oružja protiv naoružane opozicije u Siriji bila "političko samoubistvo".

Lavrov je u intervjuu emitovanom na televizijskom kanalu RT rekao da je Asad više puta poručio Moskvi da ne planira izvršiti takav napad, prenio je AFP.

"Ne vjerujem da bi Sirija upotrijebila hemijsko oružje. Ako se vlada odluči na tako nešto onda će izvršiti političko samoubistvo", rekao je on.

Lavrov je rekao da Moskva provjerava svaku glasinu o premještanju sirijskog hemijskog oružja kako bi bili sigurni da neće doći do njegove upotrebe.

"Svaki put kada čujemo glasine ili dijelove informacija da Sirijci rade nešto u vezi s hemijskim oružjem, provjerimo ih dva-tri puta. Svaki put se obratimo vladi i oni nam obećaju da do toga neće doći", dodao je on.
24 decembar/prosinac 2012
24 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Brčkoi
|| 0:00:00
...  
 
X
22.11.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta epizoda osmog ciklusa Serijala koja govori o mladima u Brčkom. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius film iz Sarajeva.