Dostupni linkovi

Slučaj Mišković: Počela saslušanja


Počela su saslušanja prvih svjedoka u istrazi protiv Miroslava Miškovića i još devet osumnjičenih za malverzacije sa putarskim preduzećima.

Tužilac Miljko Radisavlejvić rekao je Tanjugu da je za danas zakazano saslušanje četiri svjedoka. Oni će u tužilaštvu biti ispitani u vezi sa osnivanjem firme Marka Miškovića "Mera investment" i sa prodajom akcija Preduzeća za puteve "Niš", dodao je tužilac.

Kako je ranije saopšteno, Tužilaštvo u svojstvu svedoka danas saslušava direktora "Mera investa" Živojina Petrovića i troje pravnih zastupnika kompanije Marka Miškovića: Ivana Smiljkovića, Iliju Dražića i Anu Petković.

Policija je privela Miroslava i Marka Miškovića i još osam lica u srijedu, 12. decembra. Miroslav Mišković je saslušan poslednji, u četvrtak 13. decembra.

Sudija Specijalnog suda odredio je pritvor do 30 dana Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, Milu Đuraškoviću i još četvorici osumnjičenih za malverzacije. Trojica se brane sa slobode.

Tužilac Miljko Radisavljević je rekao da se osumnjičenima u ovom slučaju na teret stavlja izvršenje krivičnog djela zloupotreba službenog položaja po osnovu visine pribavljene imovinske koristi.
XS
SM
MD
LG