Nedjelja, 07. februar/veljača 2016, 02:19 CET

  Obama nominirao Johna Kerrya za državnog sekretara

  21.12.2012
  Američki predsjednik Barack Obama nominirao je senatora Johna Kerrya za svog državnog sekretara, kazavši da je Kerryev cijeli život bio "priprema za ovu ulogu".

  Ako bude potvrđeno, demokrata iz Massachusettsa će naslijediti dosadašnju državnu sekretarku Hillary Rodham Clinton tokom Obaminog drugog mandata.

  Clinton nije prisutovala nominaciji. Ona se opravlja od potresa mozga koji je zadobila prilikom pada u trenutku nesvjestice, podsjetio je AP.

  Obama kaže da je Kerry zbog svoje političke karijere i službe postao ugledan glas Amerike diljem svijeta. Predsjednik je dodao da mu neće biti potrebna obuka.

  Kerry je služio kao predsjedavajući Komiteta za vanjsku politiku pri Senatu i ratni je veteran iz Vijetnama.

  On predstavlja Massachusetts u Senatu od 1985. godine.
  21 decembar/prosinac 2012
  21 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  31.01.2016
  Na više od 30 TV stanica u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj kreće nova sezona od 52 epizode “Perspektive” čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava. Serijal Perspektiva kreće sa drugom sezonom i ovo je prva epizoda desetog ciklusa koja govori o mladima Bijeljine. Voditelji i moderator je Marčelo. Serijal se emituje u saradnji sa The National Endowment for Democracy, producent je Mebius Film.