Ponedjeljak, 31. avgust/kolovoz 2015, 23:48 CET

Obama nominirao Johna Kerrya za državnog sekretara

21.12.2012
Američki predsjednik Barack Obama nominirao je senatora Johna Kerrya za svog državnog sekretara, kazavši da je Kerryev cijeli život bio "priprema za ovu ulogu".

Ako bude potvrđeno, demokrata iz Massachusettsa će naslijediti dosadašnju državnu sekretarku Hillary Rodham Clinton tokom Obaminog drugog mandata.

Clinton nije prisutovala nominaciji. Ona se opravlja od potresa mozga koji je zadobila prilikom pada u trenutku nesvjestice, podsjetio je AP.

Obama kaže da je Kerry zbog svoje političke karijere i službe postao ugledan glas Amerike diljem svijeta. Predsjednik je dodao da mu neće biti potrebna obuka.

Kerry je služio kao predsjedavajući Komiteta za vanjsku politiku pri Senatu i ratni je veteran iz Vijetnama.

On predstavlja Massachusetts u Senatu od 1985. godine.
21 decembar/prosinac 2012
21 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.