Srijeda, 10. februar/veljača 2016, 16:14 CET

  U Njutaunu zvonima obilježeno sedam dana od maskara

  21.12.2012
  U Njutaunu danas je oglašavanjem zvona obeleženo sedam dana od masakra u tom američkom gradu, pojedinačnim udarcem zvona za svaku žrtvu.

  Zvona su se čula i u drugim crkvama i lokalnim zajednicama širom zemlje, a predsjednik SAD Barak Obama je minutom ćutanja u Beloj kući odao počast žrtvama pucnjave, jedne od najsmrtonosnijih u američkoj istoriji.

  Zvona su zvonila 26 puta, za 20 dece i šest žena ubijenih u osnovnoj školi u američkoj državi Konektikat, ali nije bilo zvona za 27. žrtvu napadača Adama Lanze, njegovu majku, koju je ubio pre nego što je otišao u školu.

  Mnogi stanovnici Njutauna, gdje je prethodnih dana održavano po više sahrana, krive Nensi Lanzu što nije sakrila svoje oružje koje je njen sin koristio za napad. Neki, ipak, smatraju da je i ona nevina žrtva koja je trebalo da bude dio komemoracija.

  Potpredsjednik SAD Džo Bajden izjavio je da će se Obamina administracija založiti za strože zakone o oružju i da je apsolutno posvećena zaustavljanju oružanog nasilja u zemlji.
  21 decembar/prosinac 2012
  21 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  08.02.2016
  RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novoj sezoni od 52 epizode, čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava, druga epizoda govori o mladima u Bijeljini. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.