Četvrtak, 29. januar/siječanj 2015, 07:19 CET

Vijesti

U Njutaunu zvonima obilježeno sedam dana od maskara

21.12.2012
U Njutaunu danas je oglašavanjem zvona obeleženo sedam dana od masakra u tom američkom gradu, pojedinačnim udarcem zvona za svaku žrtvu.

Zvona su se čula i u drugim crkvama i lokalnim zajednicama širom zemlje, a predsjednik SAD Barak Obama je minutom ćutanja u Beloj kući odao počast žrtvama pucnjave, jedne od najsmrtonosnijih u američkoj istoriji.

Zvona su zvonila 26 puta, za 20 dece i šest žena ubijenih u osnovnoj školi u američkoj državi Konektikat, ali nije bilo zvona za 27. žrtvu napadača Adama Lanze, njegovu majku, koju je ubio pre nego što je otišao u školu.

Mnogi stanovnici Njutauna, gdje je prethodnih dana održavano po više sahrana, krive Nensi Lanzu što nije sakrila svoje oružje koje je njen sin koristio za napad. Neki, ipak, smatraju da je i ona nevina žrtva koja je trebalo da bude dio komemoracija.

Potpredsjednik SAD Džo Bajden izjavio je da će se Obamina administracija založiti za strože zakone o oružju i da je apsolutno posvećena zaustavljanju oružanog nasilja u zemlji.
21 decembar/prosinac 2012
21 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
5. februar: "Perspektiva" - novi serijal RSEi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
28.01.2015
RSE u saradnji sa Mebius filmom 5. februara počinje s emitovanjem jednogodišnjeg TV serijala o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U 52 emisije, snimljene u formi dijaloga i sučeljavanja, gostuju angažovani mladi muzičari iz regiona, kao što su Edo Maajka, Marcello, Brano Jakubović, Remy i drugi. Serijal, koji će biti emitovana na BHT-u i 25 drugih televizijskih stanica iz regiona, počinjemo pričom mladih iz Mostara.