Utorak, 03. maj/svibanj 2016, 01:15 CET

  UNHCR: Prikupljeno 500 miliona dolara za Sirijce

  21.12.2012
  Predstavnik Komesarijata za izbjeglice pri Ujedinjenim narodima (UNHCR) za Tursku Carol Batchelor saopštio je da je ova organizacija uspjela prikupiti 500 miliona dolara za zbrinjavanje i humanitarno opskrbljivanje sirijskih izbjeglica u okviru Plana regionalne pomoći Siriji.

  Za preostalih 500 miliona dolara koji su neophodni za realizaciju Plana, kako je potvrdio Batchelor, još uvijek nisu pronađeni donatori.

  Batchelor je istakao da je dolazak zime i niskih temperatura dodatno otežao život izbjeglica iz Sirije u kampovima. Zbog toga je realizacija ove humanitarne akcije još hitnija.

  „Mi nastavljamo traženje pomoći na međunarodnoj sceni. Iz Sirije svakodnevno bježi od tri do pet hiljada ljudi i naš cilj je da im, koliko god je moguće, pomognemo da prežive. Za Plan koji smo zacrtali neophodno je prikupiti milijardu dolara, a do sada smo sakupili i investirali pola od tog iznosa“.
  21 decembar/prosinac 2012
  21 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.