Subota, 28. mart/ožujak 2015, 13:17 CET

Vijesti

U Ljubljani sutra novi antivladini protesti

20.12.2012
U Ljubljani i još nekim gradovima u Sloveniji za sutra su najavljene demonstracije pod parolom "Tražimo ostavku političke elite", za koje organizatori tvrde da ih ne organizuje ni levica ni desnica, već gradjani koji Sloveniju smatraju svojim trajnim vlasništvom.

Antivladine demonstracije u Ljubljani trebalo bi da počnu u 15.00 sati na Kongresnom trgu, a demonstranti, kojih se prema podacima organizatora očekuje najmanje 10.000, nastaviće zatim do zgrade parlamenta. Protesti su najavljeni i u Mariboru, Novoj Gorici,
Ajdovščini i Ptuju.

Organizatori su na društvenoj mreži Fejsbuk upozorili da će na proteste verovatno doći i pojedinici koji žele da razbijaju i bacaju predmete, i istakli da takvi nisu predstavnici interesa demonstranata i da uništavaju zajedničku imovinu.

Demonstracije treba da budu bučne, ali mirne, istakli su organizatori i pozvali policiju da se pridruži demonstrantima i njihovom zahtevu za pravednim društvom.

Slovenački mediji javili su da je vlada danas izdvojila 600.000 evra za policiju, koja će na demonstracijama voditi računa o redu i miru, a ministar unutrašnjih poslova Senko Pličanić je upozorio da će demonstranti i materijalno odgovarati.
20 decembar/prosinac 2012
20 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Treća epizoda - Budvai
|| 0:00:00
...  
🔇
X
21.03.2015
RSE u saradnji sa NED (The National Endowment for Democracy) emituje jednogodišnji TV serijal o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je treća epizoda drugog ciklusa koja govori o mladima iz Budve. Voditelj i moderator je Edo Maajka. Producent je Mebius film iz Sarajeva.