Petak, 27. novembar/studeni 2015, 05:34 CET

Jovanović: Platforma za Kosovo neprihvatljiva

20.12.2012

Predsednik Liberalno-demokratške partije Čedomir Jovanović rekao je danas da je platforma za Kosovo predsednika Srbije u predloženom obliku neprihvatljiva i da je Ahtisarijev plan i dalje najbolje od svih rešenja predloženih za Kosovo.

Jovanović je posle sastanka sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem novinarima ispred Predsedništva rekao da vladajuća koalicija u Srbiji vodi "podmuklu politiku" jer izgleda kao da je isturila Nikolića da izađe sa planom za Kosovo, dok je istovremeno nespremna da se izjasni na bilo kakav konkretan način.

"Neka (predsednik vlade Ivica) Dačić prestane da glumata i neka kaže da li je ovo i njegov plan i da počne da vodi politiku u institucijama. Na osnovu koje platforme Dačić pregovara sa Tačijem u Briselu i kome polaže račune? Šta (prvi potpredsednik vlade i lider SNS Aleksandar) Vučić misli o platformi i pregovorima. Neka njih dvojica kažu kada će ovo biti u parlamentu", upitao je Jovanović.

Jovanović je ocenio da se politika koju vode Dačić i Vučić ni po čemu ne razlikuje od politike Slobodana Miloševića, jer pristaju na sve kada se postavi pitanje "ličnog političkog komfora".

"Srbima na Kosovu i Srbima u Srbiji treba reći istinu i onda sa kosovskim Albancima, EU i SAD pokušati da definišemo plan za budućnost", rekao je Jovanović.

Upitan da li bi Srbija trebalo da prizna Kosovo, Jovanović je odgovorio da bi to pitanje trebalo ostaviti za normalnije vreme, oslobođeno otrova.
20 decembar/prosinac 2012
20 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Brčkoi
|| 0:00:00
...  
 
X
22.11.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta epizoda osmog ciklusa Serijala koja govori o mladima u Brčkom. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius film iz Sarajeva.