Subota, 06. februar/veljača 2016, 08:12 CET

  Obama traži predloge za smanjenje oružanog nasilja

  19.12.2012
  Predsednik SAD Barak Obama zatražio je od tima koji vodi potpredsednik Džo Bajden da najkasnije do januara ponudi "konkretne predloge" za smanjivanje oružanog nasilja, nakon masakra u osnovnoj školi u Konektikatu.

  Obama je rekao da će, kada dobije preporuke, bez odlaganja pokrenuti proces donošenja zakona i pozvao na strože provere ljudi koji žele da kupe oružje.

  Američki predsednik je pozvao Kongres da sledeće godine glasa o ponovnom uvodjenju zabrane poluautomatskog oružja, koja je istekla 2004. godine.

  "Ovog puta, reči moraju da dovedu do akcije. Činjenica da je ovaj problem složen ne može više da bude izgovor da ništa ne činimo. činjenica da ne možemo da sprečimo svako nasilno delo ne znači da ne možemo da smanjimo nasilje", kazao je Obama.

  Bajden, poznat po zalaganju za kontrolu oružja, predvodiće tim sastavljen od članova Obamine administracije i spoljnih grupa.

  Američka i svetska javnost bili su šokirani masakrom u osnovnoj školi u gradu Njutaun, gde je 20-godišnji mladić prošle nedelje poluautomatskim oružjem ubio 20-oro dece i šest žena. Prethodno je ubio svoju majku, a posle napada je izvršio samoubistvo.
  19 decembar/prosinac 2012
  19 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  31.01.2016
  Na više od 30 TV stanica u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj kreće nova sezona od 52 epizode “Perspektive” čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava. Serijal Perspektiva kreće sa drugom sezonom i ovo je prva epizoda desetog ciklusa koja govori o mladima Bijeljine. Voditelji i moderator je Marčelo. Serijal se emituje u saradnji sa The National Endowment for Democracy, producent je Mebius Film.