Petak, 27. novembar/studeni 2015, 09:15 CET

Generalni sekretar Izbornog komiteta Egipta podneo ostavku

19.12.2012
Generalni sekretar Izbornog komiteta Egipta, koji nadgleda glasanje na referendumu o spornom nacrtu ustava, Zaglul el Balši podneo je danas ostavku zbog zdravstvenih problema, rekao je jedan neimenovani zvaničnik pravosudja.

El Balši je u pismu koje je poslao Komitetu, kao razlog za ostavku naveo "iznenadnu zdravstvenu krizu". Kopiju tog pisma objavilo je nekoliko egipatskih dnevnika, a pomenuti zvaničnik je potvrdio njegovu autentičnost.

Rodjaci su za jedan lokalni egipatski medij rekli da je El Balši imao operaciju oka.

Mnoge egipatske sudije bojkotovale su nadgledanje referenduma, čiji je prvi krug održan u subotu 15. decembra, što je dovelo u pitanje regularnost samog glasanja. Drugi krug je zakazan za subotu 22. decembra.

I sam El Balši pretio je da će bojkotovati referendum, posle smrtonosnih okršaja izmedju liberalnih i islamističkih demonstranata ranije ovog meseca, koji su usledili pošto je predsednik Mohamed Morsi u novembru doneo dekret kojim je sebi dao skoro apsolutnu moć.
19 decembar/prosinac 2012
19 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Brčkoi
|| 0:00:00
...  
 
X
22.11.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta epizoda osmog ciklusa Serijala koja govori o mladima u Brčkom. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius film iz Sarajeva.