Subota, 30. april/travanj 2016, 03:29 CET

  Transparensi: CIK BiH je u službi vladajućih stranaka

  19.12.2012

  Transparensi internešenal BiH saopštio je danas da su odluke Centralne izborne komisije (CIK) BiH pokazale da su "članovi te institucije u službi političkih stranaka na vlasti".

  "To najbolje pokazuje činjenica da uprkos tome što je Služba za reviziju finansijskih izveštaja stranaka predložila novčano sankcionisanje SNSD sa 30.000 KM i SDP sa 15.000 KM, što su ujedno dve najveće kazne koje treba izreći za kršenje Zakona o
  finansiranju političkih stranka u BiH za 2010. godinu, ova dva slučaja nisu ni razmatrana na poslednjoj sjednici CIK", saopštio je Transparensi.

  "Umesto na stranke koje su počinile najveće prekršaje, CIK se usmerio na male i vanparlamentarne stranke", dodaje Transparensi i podseća da je ta institucija juče kaznila tri male stranke u BiH zbog kršenja Zakona o finansiranju političkih partija.

  Transparensi podseća i da je CIK početkom sedmice doneo odluku da obustavi postupak protiv premijera Federacije BiH i njegovog zamenika, Nermina Nikšića i Jerka Ivanković-Lijanovića, koji su prekšili zakon o sukobu interesa tako što su iskoristili svoje pozicije i
  imenovali bliske srodnike na rukovodećim pozicijama u Javnom preduzeću Autoceste Federacije BiH.
  19 decembar/prosinac 2012
  19 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.