Subota, 05. septembar/rujan 2015, 01:11 CET

Agencija "Standard i Purs" podigla kreditnu ocenu Grčke

18.12.2012
Bonitetska kuća Standard i Purs (Standard & Poor's) podigla je danas za šest stepeni kreditnu ocenu Grčke sa "selektivnog bankrota" (SD) na B-, uz "stabilne" dugoročne izglede. 

Odluka da se poboljša ocena Grčke za šest stepeni, odražava "jaku  odlučnost" zemalja evrozone da zadrže Grčku u zoni zajedničke  evropske valute, navela je agencija u saopštenju. 

"Dugoročni izgledi za rejting su stabilni" dodaje se u saopštenju agencije i navodi da to odražava privrženost grčke vlade fiskalnom  i strukturnom prilagođavanju i pored ekonomskih i političkih izazova. 

Zemlje evrozone i Međunarodni mnetarni fond dogovorili su se da deblokiraju 49,1 milijardi evra pomoći Grčkoj do kraja marta. Odluka da se osobodi ova tranša obećane pomoći doneta je pošto je Atina usvojila mere štednje i obavila otkup duga.
18 decembar/prosinac 2012
18 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
29.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.
Nema sadržaja.