Subota, 28. novembar/studeni 2015, 21:15 CET

Agencija "Standard i Purs" podigla kreditnu ocenu Grčke

18.12.2012
Bonitetska kuća Standard i Purs (Standard & Poor's) podigla je danas za šest stepeni kreditnu ocenu Grčke sa "selektivnog bankrota" (SD) na B-, uz "stabilne" dugoročne izglede. 

Odluka da se poboljša ocena Grčke za šest stepeni, odražava "jaku  odlučnost" zemalja evrozone da zadrže Grčku u zoni zajedničke  evropske valute, navela je agencija u saopštenju. 

"Dugoročni izgledi za rejting su stabilni" dodaje se u saopštenju agencije i navodi da to odražava privrženost grčke vlade fiskalnom  i strukturnom prilagođavanju i pored ekonomskih i političkih izazova. 

Zemlje evrozone i Međunarodni mnetarni fond dogovorili su se da deblokiraju 49,1 milijardi evra pomoći Grčkoj do kraja marta. Odluka da se osobodi ova tranša obećane pomoći doneta je pošto je Atina usvojila mere štednje i obavila otkup duga.
18 decembar/prosinac 2012
18 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Brčkoi
|| 0:00:00
...  
 
X
22.11.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta epizoda osmog ciklusa Serijala koja govori o mladima u Brčkom. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius film iz Sarajeva.

Izbor urednika