Utorak, 03. maj/svibanj 2016, 18:22 CET

  Agencija "Standard i Purs" podigla kreditnu ocenu Grčke

  18.12.2012
  Bonitetska kuća Standard i Purs (Standard & Poor's) podigla je danas za šest stepeni kreditnu ocenu Grčke sa "selektivnog bankrota" (SD) na B-, uz "stabilne" dugoročne izglede. 

  Odluka da se poboljša ocena Grčke za šest stepeni, odražava "jaku  odlučnost" zemalja evrozone da zadrže Grčku u zoni zajedničke  evropske valute, navela je agencija u saopštenju. 

  "Dugoročni izgledi za rejting su stabilni" dodaje se u saopštenju agencije i navodi da to odražava privrženost grčke vlade fiskalnom  i strukturnom prilagođavanju i pored ekonomskih i političkih izazova. 

  Zemlje evrozone i Međunarodni mnetarni fond dogovorili su se da deblokiraju 49,1 milijardi evra pomoći Grčkoj do kraja marta. Odluka da se osobodi ova tranša obećane pomoći doneta je pošto je Atina usvojila mere štednje i obavila otkup duga.
  18 decembar/prosinac 2012
  18 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.