Petak, 22. maj/svibanj 2015, 21:08 CET

Agencija "Standard i Purs" podigla kreditnu ocenu Grčke

18.12.2012
Bonitetska kuća Standard i Purs (Standard & Poor's) podigla je danas za šest stepeni kreditnu ocenu Grčke sa "selektivnog bankrota" (SD) na B-, uz "stabilne" dugoročne izglede. 

Odluka da se poboljša ocena Grčke za šest stepeni, odražava "jaku  odlučnost" zemalja evrozone da zadrže Grčku u zoni zajedničke  evropske valute, navela je agencija u saopštenju. 

"Dugoročni izgledi za rejting su stabilni" dodaje se u saopštenju agencije i navodi da to odražava privrženost grčke vlade fiskalnom  i strukturnom prilagođavanju i pored ekonomskih i političkih izazova. 

Zemlje evrozone i Međunarodni mnetarni fond dogovorili su se da deblokiraju 49,1 milijardi evra pomoći Grčkoj do kraja marta. Odluka da se osobodi ova tranša obećane pomoći doneta je pošto je Atina usvojila mere štednje i obavila otkup duga.
18 decembar/prosinac 2012
18 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Treća epizoda - Novi Sadi
X
16.05.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je treća epizoda četvrtog ciklusa Serijala koja govori o mladima iz Novog Sada. Srednjoškolci ovog grada Srbije razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici i školi. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.