Ponedjeljak, 02. maj/svibanj 2016, 10:17 CET

  Ivanov: Pogrešna poruka EU Skoplju

  18.12.2012
  Makedonski predsjednik Đorđe Ivanov kaže da je iz Brisela Skoplju poslata pogrešna poruka koja ne ide u prilog ostvarivanju ciljeva osnivača ujedinjene Evrope.

  "Žao mi je što nisu uspjeli da pošalju pravu poruku. Očigledno je da neki ljudi ne razumiju značaj te poruke za nas, za naše građane i za naša društva u regionu", rekao je Ivanov poslanicima makedonskog parlamenta.

  Kako je prenijla makedonska agencija MIA, Ivanov je naglasio da će, uprkos prošlonedeljnim zaključcima Savjeta ministara spoljnih poslova EU, Skoplje dodatno pojačati napore da ispuni sve uslove za dalje približavanje Uniji.

  "Uprkos svemu, ne samo da ćemo ostati lojalni i riješeni u našoj evroatlanstskoj opredijeljenosti, nego ćemo ispuniti preporuke i intenzivirati naše napore. Blisko ćemo sarađivati sa Evropskom komisijom i nastavićemo da sprovodime naše unutrašnje reforme. Naša politika je oduvjek bila i nastaviće da bude evropska politika", rekao je makedonski predsjednik.

  Šefovi diplomatija EU su na samitu prošle sedmice zaključili da će, kada je riječ o Makedoniji, Brisel na proljeće proučiti napredak u ispunjavanju uslova za početak pristupnih pregovora.
  18 decembar/prosinac 2012
  18 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.