Subota, 28. novembar/studeni 2015, 06:53 CET

Izrael odobrio izgradnju 1.500 kuća u istočnom Jerusalimu

17.12.2012
Izrael je odobrio planove za izgradnju dodatnih 1.500 kuća u istočnom Jerusalemu u ponedeljak, rekao je zvaničnik, nekoliko dana nakon što su izazvali međunarodne proteste protiv projekta za izgradnju sličnih 3.000 kuća na teritoriji koju su zauzeli u šestodnevnom ratu 1967. godine.

Palestinci izgradnju naselja smatraju preprekom za postizanje nezavisne države.

"Najžešće osuđujemo ove izraelske akcije i odlučnost Izraela da nastavi da širi naselja što potkopava dvodržavno rešenje", rekao je viši palestinski zvaničnik Saeb Erekat.

Portparol izraelskog ministra unutrašnjih poslova Efrat Orbach rekao je u ponedeljak da je okružna komisija za plansko građenje "dala preliminarno odobrenje" za projekat Ramat Shlomo koji mora prvo da prođe niz birokratskih odluka pre nego što izgradnja uistinu počne.

Mirovni pregovori između Izraela i Palestine su u zastoju od kraja 2010. godine zbog spora oko izgradnje naselja.
17 decembar/prosinac 2012
17 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Brčkoi
|| 0:00:00
...  
 
X
22.11.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta epizoda osmog ciklusa Serijala koja govori o mladima u Brčkom. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius film iz Sarajeva.