Ponedjeljak, 30. novembar/studeni 2015, 17:59 CET

Filipini: Više od 1.000 žrtava tajfuna

16.12.2012
Više od 1.000 osoba je poginulo ovog meseca posle prolaska tajfuna Bofa u južnom delu Filipina, saopšteno je u nedelju u Manili.

Predstavnik lokalnih vlasti Benito Ramos izjavio je da spasilačke ekipe tragaju za 844 nestale osobe, uključujući ribolovce i meštane u zabačenim delovima zemlje. 

Gotovo 400.000 ljudi je ostalo bez doma, uglavnom u provincijama Dolina Kompostela i Orijentalni Davao.

Većina spasilaca, kojima pomažu vojska, policija i brojni volonteri, usredsređeni su na ostrvo Mindanao na jugu zemlje, koji je tajfun udario prošlog utorka, posle čega je krenuo ka zapadu ka Južnom kineskom moru.

Predsednik Beninjo Akino posetio je pre nekoliko dana pogođena područja i proglasio stanje nacionalne katastrofe kako bi ubrzao spasilačke napore i oporavak, ograničio cene osnovnih dobara u pogođenim oblastima i dozvolio hitnu raspodelu sredstava za vanredne situacije.
16 decembar/prosinac 2012
16 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Ulcinji
|| 0:00:00
...  
 
X
29.11.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda devetog ciklusa Serijala koja govori o mladima Ulcinja. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.

Izbor urednika