Dostupni linkovi

Za struku hidroelektrana Ombla prihvatljiva i izvediva


HEP-ovo stručno savjetodavno tijelo analiziralo je dosadašnje studije projekta Hidroelektrane Ombla i zaključilo da nema opasnosti za njegovu izgradnju.

Analizu su izvršili stručnjaci iz geologije, hidrogeologije, geotehnike, seizmologije i građevinarstva iz Makedonije, Slovenije, BiH i Hrvatske. Rezultati su predstavljeni na Sveučilištu u Dubrovniku.

Prof dr. Tatjana Vlahović sa splitskog Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije kazala je kako je uz upotrebu suvremene tehnike izvođenja moguće je odbaciti i najmanju sumnju u svezi s izvedivošću zatvaranja aktivnih ili danas neaktivnih podzemnih krških kanala, a što je dosad bio najveći izvedbeni izazov samog projekta.

Nakon prezentacije slijedila su brojna pitanja aktivista ekoloških udruga iz Dubrovnika te stanovnika Rijeke dubrovačke koji su u većini bili protiv toga projekta između ostalog izražavajući nezadovoljstvo studijom utjecaja na okoliš te bojazni da bi uslijed mogućeg potresa moglo biti velikih problema s tim projektom.
XS
SM
MD
LG