Četvrtak, 03. septembar/rujan 2015, 19:10 CET

Vlasti Moskve zabranile protest opozicije u subotu

13.12.2012
Gradska vlada Moskve saopštila je danas da neće dozvoliti održavanje mitinga povodom prve godišnjice demonstracija protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina, ali opozicioni lideri su naveli da nemaju namjeru da poštuju zabranu i da će ipak izaći na ulice ovog vikenda.

Tokom pregovora o planiranom protestnom maršu, grad Moskva je ponudio opozicionim liderima slične ili identične rute koje su koristili i u prošlosti, ali opozicija nije na to pristala, tražeći da joj bude dozvoljeno da maršira do centralnog gradskog Crvenog trga.

Agencija AP navodi da to nagovještava promjene u taktici obije strane, posle godinu dana uglavnom mirnih demonstracija, koje su ponekad okupljale i više od 100.000 ljudi, nezadovoljnih zbog Putinovog povratka na čelo države. Očekuje se da protest, zakazan za subotu, okupi mnogo manje ljudi, kao i da ga policija rasturi.

Od kako je Putin u maju preuzeo treći predsjednički mandat, parlament kojim dominira Kremlj, usvojio je seriju zakona protiv  neistomišljenika vlasti.
13 decembar/prosinac 2012
13 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
29.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.