Subota, 30. april/travanj 2016, 13:17 CET

  Vlasti Moskve zabranile protest opozicije u subotu

  13.12.2012
  Gradska vlada Moskve saopštila je danas da neće dozvoliti održavanje mitinga povodom prve godišnjice demonstracija protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina, ali opozicioni lideri su naveli da nemaju namjeru da poštuju zabranu i da će ipak izaći na ulice ovog vikenda.

  Tokom pregovora o planiranom protestnom maršu, grad Moskva je ponudio opozicionim liderima slične ili identične rute koje su koristili i u prošlosti, ali opozicija nije na to pristala, tražeći da joj bude dozvoljeno da maršira do centralnog gradskog Crvenog trga.

  Agencija AP navodi da to nagovještava promjene u taktici obije strane, posle godinu dana uglavnom mirnih demonstracija, koje su ponekad okupljale i više od 100.000 ljudi, nezadovoljnih zbog Putinovog povratka na čelo države. Očekuje se da protest, zakazan za subotu, okupi mnogo manje ljudi, kao i da ga policija rasturi.

  Od kako je Putin u maju preuzeo treći predsjednički mandat, parlament kojim dominira Kremlj, usvojio je seriju zakona protiv  neistomišljenika vlasti.
  13 decembar/prosinac 2012
  13 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.