Petak, 28. avgust/kolovoz 2015, 11:29 CET

Azarov ponovo premijer Ukrajine

13.12.2012
Ukrajinski parlament danas je izabrao za premijera Mikolu Azarova koji je početkom mjeseca podnio ostavku upravo na tu funkciju.

Ukupno 252 poslanika podržala su kandidaturu Azarova, inače, bliskog predsjedniku Ukrajine Viktoru Janukoviču.

Za Azarova su glasali poslanici Janukovičeve Partije regiona, komunisti i nezavisni poslanici u parlamentu koji ima 450 članova.

Glasanje o kandidaturi Azarova odloženo je nakon oštrog verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba poslanika.

Azarov je pozvao poslanike da okončaju sukobe kako bi se suočili sa izazovima koji dolaze spolja, posebno kad je riječ o ekonomskoj krizi.

Današnja rasprava je, međutim, drugi dan zaredom prerasla u fizičko nasilje, jer je uoči izbora predsjednika parlamenta nekoliko poslanika opozicionih partija jurnulo prema skupštinskom podijumu gdje je došlo do opšteg meteža, rvanja i guranja pa su neki završili i na podu.

Poslije pauze, poslanici su, ipak, za predsjednika parlamenta izabrali Janukovičevog saveznika Vladimira Ribaka.
13 decembar/prosinac 2012
13 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.