Nedjelja, 29. novembar/studeni 2015, 13:20 CET

File: Aktivnosti crnogorske vlade ključne u narednoj fazi odnosa sa EU

13.12.2012
Evropski komesar za proširenje Štefan File ocijenio je danas da će aktivnosti nove crnogorske vlade na čelu sa premijerom Milom Đukanovićem "biti od najveće važnosti" u narednoj fazi odnosa Crne Gore i Evropske unije (EU).

File je čestitao Đukanoviću izbor na premijersku dužnost i u čestitki ukazao da će napredak u otvaranju pregovaračkih poglavlja zavisiti od nivoa pripremljenosti Crne Gore.

Evropski komesar je pohvalio pripremljenost crnogorske administracije za posao upoređivanja usklađenosti crnogorskih sa evropskim propisima.

File je, međutim, ukazao da Crna Gora treba da ojača administrativne kapacitete, "kako bi efikasno sprovela evropsku agendu i nastavila da se bavi postojećim izazovima u oblasti vladavine prava".

Evropski komesar za proširenje je naveo da napore "posebno treba usmeriti" na završetak ustavnih reformi koje se odnose na nezavisnost sudstva i na "ostvarivanje dobrih rezultata u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala."

"Napredak Crne Gore u suočavanju sa ovim izazovima biće ključan za ukupni tok pregovaračkog procesa. Želim vam uspjeh u suočavanju sa izazovima koji stoje na putu Crne Gore ka EU. U tom smislu možete računati na punu podršku i posvećenost Evropske komisije", zaključuje se u čestitki Štefana Filea.
13 decembar/prosinac 2012
13 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Brčkoi
|| 0:00:00
...  
 
X
22.11.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta epizoda osmog ciklusa Serijala koja govori o mladima u Brčkom. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius film iz Sarajeva.

Izbor urednika