Ponedjeljak, 02. maj/svibanj 2016, 10:18 CET

  I peta optužnica protiv Sanadera

  13.12.2012
  Županijski sud u Zagrebu potvrdio je i petu optužnicu protiv bivšeg premijera i predsjednika HDZ Ive Sanadera i to zbog malverzacija oko prodaje poslovne zgrade u Zagrebu hrvatskoj vladi. 

  Županijski sud  Sanadera tereti u slučaju "Planinska", zajedno s bivšim ministrom iz HDZ-a Petrom Čobankovićem i vlasnikom lanca mesara, HDZ-ovcem Stjepanom Fiolićem, za učešće u malverzacijama oko prodaje zgrade u Planinskoj ulici u Zagrebu Ministarstvu regionalnog razvoja po znatno većoj cijeni od tržišne.

  Četvrtooptuženi u ovom slučaju je Mladen Mlinarević, čija je firma vrijednost zgrade i zemljišta procijenila na nerealno visok iznos.

  Sanader nije bio na sjednici sudskog vijeća koja je bila zatvorena za javnost, a tužilac Tonči Petković je rekao novinarima posle sednice da su Fiolić i Čobanković priznali krivicu, ali da nisu postignute nagodbe kako su spekulisali mediji.

  On je odbacio tvrdnje Sanaderove odbrane da se slučaj oslanja samo na priznanja dvojice optuženih, dodavši da postoje i drugi dokazi.

  Bivši premijer Sanader sredinom jula je pred hrvatskim istražiteljima odbacio optužbe.

  Županijski sud u Zagrebu osudio je Sanadera neprvosnažno u novembru na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora za primanje mita i ratno profiterstvo u slučajecima "Ina-Mol" i "Hypo banka".
  13 decembar/prosinac 2012
  13 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.