Petak, 30. januar/siječanj 2015, 14:58 CET

Vijesti

Telenor Srbija:Dačićev broj zaštićen

13.12.2012
"Broj koji koristi predsjednik Vlade ima status zaštićenog broja, što znači da je bilo kojim podacima o tom broju, uključujući i listing, nemoguće pristupiti, a svaki pokušaj, slučajan i nameran, da se to učini sprječava se na prvom koraku i dojavljuje kao alarm", saopštio je Telenor, povodom Dačićeve izjave da nedavno bilo pokušaja da se skine listing sa njegovog telefona.

To znači da sam sistem sprječava te aktivnosti, piše u saopštenju i dodaje se da su, po redovnoj proceduri, nadležnim službama predočene sve činjenice, a službeni postupak je završen u najkraćem roku.

"Naš zaposleni rutinski je provjeravao ugovore korisnika radi produženja ugovorne obaveze i tom prilikom pokušao da pristupi podacima o korisniku, ne znajući da je riječ o zaštićenom broju", navode u Telenoru.

U saopštenju se dodaje da u interesu štićenih lica informacija o tome da je broj zaštićen nije dostupna zaposlenima.

Telenor je naveo da je Dačić juče na sjednici Odbora Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove rekao da je "nedavno jedan radnik Telenora slučajno pokušao da skine listing sa njegovog telefona ne znajući o čijem telefonu je reč".

U toku je interni postupak u kojem će Telenor, kako se navodi, sagledati sve aspekte ovog slučaja i preduzeti odgovarajuće korake.
13 decembar/prosinac 2012
13 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
5. februar: "Perspektiva" - novi serijal RSEi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
28.01.2015
RSE u saradnji sa Mebius filmom 5. februara počinje s emitovanjem jednogodišnjeg TV serijala o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U 52 emisije, snimljene u formi dijaloga i sučeljavanja, gostuju angažovani mladi muzičari iz regiona, kao što su Edo Maajka, Marcello, Brano Jakubović, Remy i drugi. Serijal, koji će biti emitovana na BHT-u i 25 drugih televizijskih stanica iz regiona, počinjemo pričom mladih iz Mostara.