Subota, 28. novembar/studeni 2015, 17:39 CET

Srbija:Specijalni sud vratio optužnicu protiv Dulića

13.12.2012
Specijalni sud vratio Tužilaštvu za organizovani kriminal optužnicu protiv bivšeg ministra ekologije Olivera Dulića i njegovih saradnika radi dopuna.

Sud je naložio tužilaštvu da se u okviru dopune istrage protiv Dulića, obavi ekonomsko-finansijsko vještačenje radi utvrđivanja visine imovinske koristi i da se na srpski jezik prevedu dokazi iz Slovenije, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu za organizovani kriminal.

Takođe je naloženo da se pribave akti koji regulišu ovlašćenja Dulića, njegovog tadašnjeg saradnika u ministarstvu Nebojše Janjića i direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka.

Protiv Dulića je polovinom oktobra najprije podignut optužni predlog, ali je tužilaštvo posle proširenja istrage došlo do novih dokaza na osnovu kojih je dvije sedmice kasnije podiglo optužnicu koja ga zajedno sa Janjićem i Drobnjakom tereti za teži oblik krivičnog djela - zloupotreba službenog položaja za koji je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

Oni se terete da su investitoru "Nuba invest" iz Beograda nezakonito izdali prvo saobraćajno tehničke uslove, potom lokacijske dozvole, zatim saglasnosti i na kraju građevinske dozvole za izgradnju optičke mreže, i pored upozorenja zaposlenih u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja i preduzeću "Putevi Srbije" da za to nisu ispunjeni propisani uslovi.
13 decembar/prosinac 2012
13 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Brčkoi
|| 0:00:00
...  
 
X
22.11.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta epizoda osmog ciklusa Serijala koja govori o mladima u Brčkom. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius film iz Sarajeva.

Izbor urednika