Ponedjeljak, 02. maj/svibanj 2016, 12:43 CET

  IAEA ponovo traži pristup iranskim postrojenjima

  13.12.2012

  Direktor Međunarodne agencije za nuklearnu energiju (IAEA) Herman Nakerts izjavio je da je njegov tim spreman da ode u Parčin, mjesto u Iranu gdje se nalazi postrojenje za koje se sumnja da se koristi za nuklearne eksperimente.

  Nakerts je u Beču, uoči današnjeg odlaska u Teheran, kratko rekao novinarima da će od iranskih zagovornika tražiti pristup informacijama i lokacijama za koje postoji sumnja da služe razvoju nuklearnog oružja, javlja AP.

  Iranski zvaničnici uporno ponavljaju da ne rade na razvoju nuklearnog oružja, dok ih Zapad optužuje za to. U Teheranu insistiraju na tome da svaka kontrola IAEA mora biti pripremljena i dogovorena. S druge strane, u IAEA tvrde da se radi o taktici odugovlačenja.

  Nakerts kaže da se već godinu dana razgovara o tome.

  Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad juče je izjavio da je njegova zemlja još 2007. jasno saopštila da će postati nuklearna zemlja, ali kao korisnik atomske energije. On je poručio da su svi napori da se Iran u tome spriječi irelevantni.
  13 decembar/prosinac 2012
  13 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.