Četvrtak, 28. april/travanj 2016, 23:35 CET

  Pajević i Delević: Dobar zaključak ministara EU

  12.12.2012
  Direktor Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije i predsednica skupštinskog Odbora za evropske integracije, Milan Pajević i Milica Delević, ocenili su u sredu uveče da je dobro što su ministri EU zaključili da bi davanje datuma Srbiji za otpočinjanje pregovora sa EU trebalo da se desi u prvoj polovini 2013.

  Pajević je istakao da je za otvaranje pregovora potreban samo jedan uslov - Kosovo.

  "I u vezi sa tim, najvažnije je da se nastavi ovako dinamično kao što se radilo u poslednja tri-četiri meseca: da se nastavi dijalog, da se nastavi ispunjavanje onoga što je počelo da se radi još pod prethodnom vladom, i da se onda sprovode mere koje su sada u toku - otvaranje prelaza, da se dalje nastavi sa telekomunikacijama i energetikom i da se u tom pravcu postignu još neki rezultati", ocenio je Pajević.

  Milica Delević je za Betu ukazala da je započinjanje pregovora važno, jer tada ključni prioritet postaje reformski proces.

  "Znači, moguće je početi pregovore u šestomesečnom periodu, a da li je izvesno zavisi pre svega od napretka u dijalogu. Dijalog u periodu koji predstoji zahteva postizanje novih dogovora", ocenila je Delević.
  12 decembar/prosinac 2012
  12 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.