Ponedjeljak, 06. juli/srpanj 2015, 19:50 CET

Lavrov:SAD računaju na oružanu pobedu sirijske opozicije

12.12.2012

Rusija smatra da SAD računaju na to da će nova koalicija sirijske opozicije pobediti oružjem, pošto su priznale tu grupu kao legitimnog prestavnika sirijskog naroda, izjavio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

"Bio sam malo iznenađen kada sam saznao da su SAD preko svog predsednika priznale nacionalnu koaliciju (sirijske opozicije) kao legitimnog predstavnika sirijskog naroda", rekao je Lavrov.

To je protivno sporazumima određenim u saopštenju iz Ženeve u kome se predlaže početak unutarsirijskog dijaloga između vlade, s jedne strane, i opozicije, s druge, rekao je Lavrov.

Predsednik SAD Barak Obama objavio je da će i SAD priznati novu koaliciju sirijske opozicije kao "legitimnog predstavnika" Sirijaca.
12 decembar/prosinac 2012
12 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
X
06.07.2015
TV serijal 'Perspektiva' o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED (National Endowment for Democracy) nakon petog ciklusa pravi ljetnu pauzu. U naredna dva mjeseca u kolažnim emisijama moći ćete vidjeti interesantne detalje sa snimanja Serijala u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. Producent je Mebius film iz Sarajeva.