Četvrtak, 05. maj/svibanj 2016, 20:08 CET

  Maduro: Čaves se oporavlja nakon uspešne operacije

  12.12.2012
  Predsednik Venecuele Ugo Čaves (58) oporavlja se posle uspešno izvedene operacije tumora na Kubi, izjavio je venecuelanski potpredsednik Nikolas Maduro.

  Čavesov izabrani naslednik je, u obraćanju na venecuelanskoj televiziji nakon Čavesove operacije, rekao da je "to bila kompleksna operacija", navodeći da je trajala više od šest sati i da je okončana "pravilno i uspešno", prenela je agencija AP.

  "U narednim satima moramo biti vrlo obazrivi", dodao je Maduro. Čaves je po četvri put operisan zbog pojave tumora od juna 2011. godine.

  Pre odlaska na Kubu, Čaves je za svog naslednika odredio Madura, ako on bude onemogućen u vođenju države nakon operacije. Ikona levičara u Latinskoj Americi, Ccaves, pred polazak za Kubu sastao se u predsedničkoj palati s vojnim rukovodstvom. Držeći zlatni mač, koji je nekada pripadao borcu za nezavisnost Simonu Bolivaru, on je poručio oficirima da ima u njih potpuno poverenje.
  12 decembar/prosinac 2012
  12 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.