Nedjelja, 05. juli/srpanj 2015, 21:24 CET

Maduro: Čaves se oporavlja nakon uspešne operacije

12.12.2012
Predsednik Venecuele Ugo Čaves (58) oporavlja se posle uspešno izvedene operacije tumora na Kubi, izjavio je venecuelanski potpredsednik Nikolas Maduro.

Čavesov izabrani naslednik je, u obraćanju na venecuelanskoj televiziji nakon Čavesove operacije, rekao da je "to bila kompleksna operacija", navodeći da je trajala više od šest sati i da je okončana "pravilno i uspešno", prenela je agencija AP.

"U narednim satima moramo biti vrlo obazrivi", dodao je Maduro. Čaves je po četvri put operisan zbog pojave tumora od juna 2011. godine.

Pre odlaska na Kubu, Čaves je za svog naslednika odredio Madura, ako on bude onemogućen u vođenju države nakon operacije. Ikona levičara u Latinskoj Americi, Ccaves, pred polazak za Kubu sastao se u predsedničkoj palati s vojnim rukovodstvom. Držeći zlatni mač, koji je nekada pripadao borcu za nezavisnost Simonu Bolivaru, on je poručio oficirima da ima u njih potpuno poverenje.
12 decembar/prosinac 2012
12 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
27.06.2015
TV serijal 'Perspektiva' o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED (National Endowment for Democracy) nakon petog ciklusa pravi ljetnu pauzu. U naredna dva mjeseca u kolažnim emisijama moći ćete vidjeti interesantne detalje sa snimanja Serijala u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. Producent je Mebius film iz Sarajeva.