Nedjelja, 29. mart/ožujak 2015, 18:07 CET

Vijesti

Gradnja podmorskog dela Južnog toka počinje 2014.

10.12.2012

Gradnja podmorskog dela gasovoda "Južni tok", koji povezuje Rusiju sa evropskim potrošačima, počeće 2014. godine, saopšteno je danas iz istoimenog konzorcijuma.

U prošli petak su otvoreni radovi na "Južnom toku" na ceremoniji koju je predvodio ruski predsednik Vladimir Putin.

Gasovod bi trebalo  da bude završen 2015. godine i otpočne slanje gasa ruske državne kompanije "Gasprom" ispod Crnog mora ka Evropi.

Međutim, konzorcijum "Južni tok" danas je saopštio da će gradnja glavnog dela ispod Crnog mora početi 2014. godine, nakon usaglašavanja svih ekoloških dozvola.

Ruski dnevnik "Vedomosti" u današnjem izdanju navodi da, uprkos ceremoniji otvaranja, nisu još dobijene neophodne dozvole.

Aktivisti organizacija za zaštitu životne  sredine izrazili su zabrinutost zbog uticaja gradnje na život u Crnom moru,  dok se čuju  i kritike  zbog toga što će gasovod prolaziti   u blizini popularnog odmarališta Anape.
10 decembar/prosinac 2012
10 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Budvai
|| 0:00:00
...  
🔇
X
29.03.2015
RSE u saradnji sa NED (The National Endowment for Democracy) emituje jednogodišnji TV serijal o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda koja govori o mladima iz Budve. Voditelj i moderator je Edo Maajka. Producent je Mebius film iz Sarajeva.