Ponedjeljak, 30. novembar/studeni 2015, 01:51 CET

Karamarko, Gotovina i Markač na grobu Tuđmana

10.12.2012

Generali Ante Gotovina i Mladen Markač, delegacija Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), i predstavnici veteranskih udruženja položili su danas vence i zapalili sveće na grobu prvog predsednika Hrvatske, Franje Tuđmana.

Na zagrebačkom groblju Mirogoj, povodom 13. godišnjice Tuđmanove smrti, predsednik HDZ Tomislav Karamarko izjavio je da je "Tuđman sve veći" kako vreme prolazi, i ocenio da je on za hrvatski narod obavio istorijski zadatak.

On je kritikovao ranije vođeni "sramni proces detuđmanizacije" HDZ, uz ocenu da je to istovremeno predstavljalo i "dekroatizaciju" te stranke.

Upitan šta za njega znači Franjo Tuđman, Ante Gotovina je rekao da je Tuđman, kao ratni predsednik, formirao oružane snage koje su oslobodile Hrvatsku, koja je krenula putem demokratije, postala članica NATO, a uskoro će postati članica EU.

Na pitanje da li je Tribunal u Hagu, oslobodivši njega i Markača krivice za ratne zločine u "Oluji" 1995. godine, oslobodio i Tuđmana i Hrvatsku, Gotovina je odgovorio da je to bila zajednička pobeda, a ne samo njegova.
10 decembar/prosinac 2012
10 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Ulcinji
|| 0:00:00
...  
 
X
29.11.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda devetog ciklusa Serijala koja govori o mladima Ulcinja. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.

Izbor urednika