Subota, 30. maj/svibanj 2015, 02:24 CET

Madrid: Protest zbog najavljenih promena u zdravstvu

09.12.2012
Više hiljada ljudi okupilo se u nedelju u Madridu kako bi protestovali zbog smanjenja budžeta i planova o delimičnoj privatizaciji zdravstvenih službi.

Prema proceni policije, na centralnom trgu Puerta del Sol okupilo se više od 5.000 ljudi, dok organizatori protesta tvrde da skupu prisustvuje oko 75.000 ljudi.

Zdravstvenim radnicima podršku je pružio veliki broj ostalih stanovnika španske prestonice, od kojih su mnogi obučeni u belo i plavo, boje zaposlenih u bolnicama.

Portparolka organizatora protesta Fatima Branas izjavila je da planovi o privatizaciji nisu dobri u dugoročnom pogledu, jer nije uzeto u obzir da se štednja može ostvariti bez prodaje usluga.

"Ono što njihovi planovi zaista znače jeste potpuna promena našeg modela zdravstvene zaštite", upozorila je Branas.
09 decembar/prosinac 2012
09 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Novi Sadi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
23.05.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda četvrtog ciklusa Serijala koja govori o mladima iz Novog Sada. Srednjoškolci ovog grada Srbije razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici i školi. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.