Nedjelja, 30. avgust/kolovoz 2015, 01:32 CET

U Zagrebu palo najviše snijega u posljednjih 60 godina

08.12.2012
U Zagrebu je danas napadalo čak 40 centimetara snijega, a stanje je stepen do proglašenja elementarne nepogode. Ovoliko snijega u jednom danu posljednji put palo je 1955. godine.

Saobraćaj je u potpunom kolapsu. Autobusi i tramvaji u saobraćaj se uključuju tek povremeno, kada je to moguće. Vozovi kasne od 60 do 100 minuta.

Zagrebačka zimska služba od sinoć čisti gradske ulice. Svih 208 ekipa je na terenu, a potrošeno je 900 tona soli. Snijeg je blokirao puteve prema Sljemenu, navode hrvatski mediji.

Zagrebačka hitna pomoć imala je pune ruke posla. Na aktuelne vremenske neprilike odnosilo se 25 odsto intervencija.

Snijeg je paralizovao veći dio Hrvatske. Nekoliko autobusa prepunih djece bilo je više od pet časova zarobljeno na autoputu prema  Zagrebu. Više osoba pozvalo je centar 112, jer su se zaglavili na putevima i ostali bez goriva, hrane i vode.

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.