Srijeda, 04. maj/svibanj 2016, 21:19 CET

  Berluskoni ide u kandidaturu za peti predsjednički mandat

  08.12.2012
  Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni izjavio je danas da će se kandidovati na sljedećim izborima da bi osvojio peti mandat na čelu države.

  Berluskoni je istovremeno rekao da će njegova stranka Narod slobode (PDL) glasati za usvajanje predloženog budžeta za sljedeću godinu.

  "Vraćam se u javnu službu teška srca. Ponovo to radim zbog osjećanja odgovornosti", rekao je Berluskoni novinarima na stadionu svog fudbalskog kluba "Milan".

  On je objavio kandidaturu samo dva dana nakon što je PDL povukla podršku vladi aktuelnog premijera Marija Montija, čime se zemlja našla na korak do prijevremenih izbora, nekoliko mjeseci prije redovnog termina -  prenio je Rojters.

  Berluskoni /76/ je podnio ostavku u novembru 2011. godine zbog ekonomskih problema u Italiji, a u oktobru je proglašen krivim za utaju poreza. Trenutno je u toku žalbeni postupak na tom suđenju. Bivšem premijeru sudi se i za davanje novca maloljetnoj prostitutki za seksualne usluge u okviru takozvanog "slučaja Rubi". On demantuje da je prekršio zakon.

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.