Utorak, 09. februar/veljača 2016, 02:16 CET

  Toksični oblak prekrio dijelove Buenos Airesa

  07.12.2012
  Toksični oblak prekrio je dijelove Buenos Airesa, izazivajući uzbunu među stanovništvom koje je evakuisano iz brojnih zgrada u argentinskoj prijestonici.Vlasti su saopštile da je požar izazvao dim u kontejneru s pesticidom u gradskoj luci, ali da je situcija trenutno pod kontrolom.

  Na stotine ljudi osjetilo je mučninu, iritaciju očiju i ostale simptome trovanja, prenosi BBC.

  Načelnik službe sigurnosti Buenos Aires Sergio Berni izjavio je da nema rizika po zdravlje građana zbog "niskih nivoa toksičnih materija" u pesticidu, koji je proizveden u Kini.

  Toksični oblak prekrio je Puerto Madero, Congreso, San Telmo i ostale centralne kvartove argentinske prijestolnice.

  Kontejner s pesticidima stigao je iz kineskog grada Šangaja i krajnja destinacija mu je Paragvaj, javili su tamošnji mediji.

  Argentinsko ministarstvo zdravstva saopštilo je da se u kontejneru nalazi kineski pesticid koji se koristi u žitnim poljima.
  07 decembar/prosinac 2012
  07 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  08.02.2016
  RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novoj sezoni od 52 epizode, čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava, druga epizoda govori o mladima u Bijeljini. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.