Četvrtak, 03. septembar/rujan 2015, 12:53 CET

Kacin: Srbija zaslužila datum početka pregovora s EU

05.12.2012
Izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin susreo se danas u Bruxellesu sa   premijerom  Srbije Ivicom Dačićem.

Kacin i Dačić su vodili razgovore o primjeni sporazuma o integriranom upravljanju granicom (IBM), te  o daljim koracima koje treba poduzeti kako bi se odnosi Srbije i Kosova nastavili normalizirati.

" Srbija se kreće u dobrom pravcu i smatram da će Vijeće  EU uskoro biti u poziciji da dodjeli datum za početak pregovora Srbiji. Po meni, ona je to svakako zaslužila" kazao je Kacin.

Evropski parlamentarac se danas također susreo sa Ilirom  Dedom, izvršnim direktorom Kosovskog centra za istraživanje politike i razvoj.

“Uspjeh  u dijalogu sa Beogradom donosi Kosovu i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju. Smatram da će Kosovo pre kraja dugotrajnog procesa ratifikacije SAA već imati status kandidata, kao što je to bilo u slučaju Srbije ."
05 decembar/prosinac 2012
05 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
29.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.