Subota, 30. april/travanj 2016, 15:08 CET

  Kacin: Srbija zaslužila datum početka pregovora s EU

  05.12.2012
  Izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin susreo se danas u Bruxellesu sa   premijerom  Srbije Ivicom Dačićem.

  Kacin i Dačić su vodili razgovore o primjeni sporazuma o integriranom upravljanju granicom (IBM), te  o daljim koracima koje treba poduzeti kako bi se odnosi Srbije i Kosova nastavili normalizirati.

  " Srbija se kreće u dobrom pravcu i smatram da će Vijeće  EU uskoro biti u poziciji da dodjeli datum za početak pregovora Srbiji. Po meni, ona je to svakako zaslužila" kazao je Kacin.

  Evropski parlamentarac se danas također susreo sa Ilirom  Dedom, izvršnim direktorom Kosovskog centra za istraživanje politike i razvoj.

  “Uspjeh  u dijalogu sa Beogradom donosi Kosovu i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju. Smatram da će Kosovo pre kraja dugotrajnog procesa ratifikacije SAA već imati status kandidata, kao što je to bilo u slučaju Srbije ."
  05 decembar/prosinac 2012
  05 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.