Utorak, 01. decembar/prosinac 2015, 12:04 CET

Junker odlazi sa mjesta predsjednika eurozone

05.12.2012
Premijer Luksemburga Žan Klod Junker  potvrdio je da namjerava da ode s mjesta predsjednika eurozone do kraja ove ili početkom naredne godine i tražio od ministara finansija zemalja članica da mu nađu nasljednika.

“Tokom obnove mandata, rekao sam kada ću otići. Tražio sam od članova eurozone da nađu drugog ministra da me zamijeni”, saopštio je Junker na konferenciji za novinare nakon sastanka predstavnika zemalja članica eurozone, prenosi Banka magazin.

On je dodao i da ne želi nikoga da podrži. 

Junker je na mjestu predsjednika eurozone od 2005. godine i njegov mandat je trajao do 17. jula ove godine. On je početkom jula kazao da je spreman da produžiti mandat dodatnih šest mjeseci. 

Pariz i Berlin se do sada nijesu usuglasili u vezi sa nasljednikom predsjednika eurozone, s obzirom na to da kandidatura Volfganga Šojblea /Wolfgang Schauble/ tijekom ljeta nije izazvala odobravanje Francuske.
05 decembar/prosinac 2012
05 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Ulcinji
|| 0:00:00
...  
 
X
29.11.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda devetog ciklusa Serijala koja govori o mladima Ulcinja. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.