Petak, 06. maj/svibanj 2016, 09:24 CET

  Turska: Troje stradalih u oluji

  04.12.2012
  Najmanje tri osobe su se udavile, a devet se vode kao nestale nakon što je teretni brod sa ukrajinskom i ruskom posadom, potonuo u oluji blizu Istanbula.

  Među poginulim osobama su i dva spasioca koja su izgubila život kada se njihov čamac razbio o stene u izuzetno uzburkanom moru dok su išli u potragu za preživelima, saopštila je turska brodska kompanija GAC.

  Još dva spasioca se vode kao nestala, prenosi Rojters.

  Brod "Volgo Balt 199" prenosio je ugalj i na njemu je bilo 12 članova posade - 11 Ukrajinaca i jedan Rus. Brod je jutros poslao SOS signal kod grada Sil, međutim, kontakt sa njim je ubrzo zatim izgubljen.

  "Sa broda je spašeno četvoro ljudi, a jedna osoba je pronađena mrtva. Spasioci nastavljaju da traže", rekao je novinarima turski ministar za transport Binali Jildirim.

  "Uslovi su sve teži zbog lošeg vremena tako da spasioce potpomažu helikopteri i čamci obalske straže, dodao je Jildirim.

  Oleksij Agafoncev, direktor Valship-a, operatera teretnog broda, je potvrdio da su spašena četiri člana posade, a da je jedan poginuo.
  04 decembar/prosinac 2012
  04 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.