Ponedjeljak, 02. maj/svibanj 2016, 10:18 CET

  Merkel: Jedinstvo za treći mandat

  04.12.2012
  Njemački kancelar Angela Merkel pokrenula je danas kampanju za osvajanje trećeg mandata na čelu države govorom na kongresu svoje Hrišćansko-demokratske unije (CDU), koja svojim jedinstvom želi da potvrdi da je ona najbolji kandidat za tu funkciju.

  Delegati su stajali i aplaudirali osam minuta nakon što im je Merkelova rekla da je CDU jedina stranka koja može da vodi Njemačku kroz "nemirne vode" ekonomske krize i geopolitičke promjene.

  Merkelova (58), koja u anketama ima podršku skoro 70 odsto građana, rekla je na kongresu u Hanoveru da je njena vlada najuspješnija od svih koje su radile poslije ujedinjenja Njemačke 1990. godine.

  "Ovo su turbulentna vremena i ponekad se i sami nađemo u nemirnim vodama. Ali CDU zna koji je jasan pravac kojim naša zemlja treba da ide po ovom moru", rekla je Merkelova, prenosi Rojters.

  Rejting njenog manjeg koalicionog partnera Slobodne demokratske stranke (FDP) znatno je oslabio, zbog čega Merkelova razmišlja o drugim koalicionim opcijama, uključujući Socijal-demokratsku partiju (SPD) ili, čak, Stranku zelenih.
  04 decembar/prosinac 2012
  04 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.