Ponedjeljak, 02. februar/veljača 2015, 02:47 CET

Vijesti

Hrvatska: Zatvor napadačima na grčke navijače

03.12.2012
Osmorica huligana u ponedeljak su na sudu u Zagrebu prvostepeno osuđena na ukupno 16 godina i devet meseci zatvora zbog kamenovanja autobusa s navijačima grčkog fudbalskog kluba PAOK krajem 2010. godine.

Pripadnicima navijačke grupe zagrebačkog Dinama "Bad Blue Boys" dosuđene su pojedinačne kazne od dve do dve ipo godine zatvora, navodi dopisnica Bete. Zbog nedostatka dokaza jedan od optuženih oslobođen je krivice.

Tužilaštvo je teretilo optužene za opšteopasnu radnju iz mržnje kojom su ugrozili živote i imovinu navijača PAOK-a, a sudsko veće je zaključilo da je reč o "klasičnom primeru huliganizma" i "bestijalnom činu".

Oko 30 huligana napalo je pre dve godine autobus koji je, s policijskom pratnjom, sa zagrebačkog aerodoroma prevozio oko 40 VIP gostiju iz Grčke koji su u Zagreb došli na utakmicu Dinama i PAOK-a.

Oni su najpre kamenjem zasuli autobus, a zatim su kroz razbijeni prozor ubacili baklju i zapalili ga. U napadu su lakše povređena četiri putnika, a šteta je procenjena na oko pola miliona kuna (66.000 evra).
03 decembar/prosinac 2012
03 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
5. februar: "Perspektiva" - novi serijal RSEi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
28.01.2015
RSE u saradnji sa Mebius filmom 5. februara počinje s emitovanjem jednogodišnjeg TV serijala o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U 52 emisije, snimljene u formi dijaloga i sučeljavanja, gostuju angažovani mladi muzičari iz regiona, kao što su Edo Maajka, Marcello, Brano Jakubović, Remy i drugi. Serijal, koji će biti emitovana na BHT-u i 25 drugih televizijskih stanica iz regiona, počinjemo pričom mladih iz Mostara.