Petak, 29. april/travanj 2016, 14:04 CET

  Hrvatska: Zatvor napadačima na grčke navijače

  03.12.2012
  Osmorica huligana u ponedeljak su na sudu u Zagrebu prvostepeno osuđena na ukupno 16 godina i devet meseci zatvora zbog kamenovanja autobusa s navijačima grčkog fudbalskog kluba PAOK krajem 2010. godine.

  Pripadnicima navijačke grupe zagrebačkog Dinama "Bad Blue Boys" dosuđene su pojedinačne kazne od dve do dve ipo godine zatvora, navodi dopisnica Bete. Zbog nedostatka dokaza jedan od optuženih oslobođen je krivice.

  Tužilaštvo je teretilo optužene za opšteopasnu radnju iz mržnje kojom su ugrozili živote i imovinu navijača PAOK-a, a sudsko veće je zaključilo da je reč o "klasičnom primeru huliganizma" i "bestijalnom činu".

  Oko 30 huligana napalo je pre dve godine autobus koji je, s policijskom pratnjom, sa zagrebačkog aerodoroma prevozio oko 40 VIP gostiju iz Grčke koji su u Zagreb došli na utakmicu Dinama i PAOK-a.

  Oni su najpre kamenjem zasuli autobus, a zatim su kroz razbijeni prozor ubacili baklju i zapalili ga. U napadu su lakše povređena četiri putnika, a šteta je procenjena na oko pola miliona kuna (66.000 evra).
  03 decembar/prosinac 2012
  03 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.