Ponedjeljak, 30. mart/ožujak 2015, 22:04 CET

Vijesti

Abas traži prekid gradnje jevrejskih naselja i povratak pregovorima

30.11.2012
Palestinski vođa Mahmud Abas zatražio je danas prekid gradnje jevrejskih naselja i povratak mirovnim pregovorima, nakon što je Izrael potvrdio gradnju 3.000 novih stambenih objekata za naseljenike.

"Rekao sam hiljadu puta da želimo da nastavimo pregovore i spremni smo da to učinimo", rekao je Abas novinarima u NJujorku.

On je govorio nakon usvajanja rezolucije Generalne skupštine UN, kojom je Palestina dobila status posmatrača kao država nečlanica.

"Mi ne postavljamo nikakve uslove, ali postoji bar 15 rezolucija UN koje ovu vrstu naseljavanja smatraju ilegalnom i vide je kao prepreku miru", rekao je on.

Izrael je danas odobrio gradnju 3.000 novih stambenih objekata u istočnom dijelu Jerusalima i na Zapadnoj obali.

Izraelske vlasti, takođe, su ubrzale proces izdavanja 1.000 dodatnih dozvola za planiranje gradnje.

Palestinska uprava ranije je saopštila da se neće vratiti mirovnim pregovorima dok Izrael ne obustavi gradnju u jevrejskim doseljeničkim naseljima.
30 novembar/studeni 2012
30 novembar/studeni 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Budvai
|| 0:00:00
...  
🔇
X
29.03.2015
RSE u saradnji sa NED (The National Endowment for Democracy) emituje jednogodišnji TV serijal o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda koja govori o mladima iz Budve. Voditelj i moderator je Edo Maajka. Producent je Mebius film iz Sarajeva.